This intervention was undertaken in a Grade B Listed building in the Portobello Conservation Area of Edinburgh. A glass corner opened the house's kitchen—formerly a dark, underused room—to the garden and a small deck, bringing sunlight into the house from the south. Removing the heavy masonry allowed for a substantial increase in floor space and made the kitchen a new focal point for the house.

TALL engineered a set of minimal supports, including an 80mm steel post and hidden steel beam, achieving the effect of a fully glazed corner with no visible structural support.

Bath Street Window was shortlisted for the AJ Small Projects Award and the Edinburgh Architecture Association Small Projects Award in 2011. It also received a commendation from the Saltire Housing Design Awards in 2011. The project was featured on the covers of Architects Journal in February 2011 and Beautiful Kitchens in June 2011.

Architect: